Belépés
Pisztráng fűszeres tejföllel
Hozzávalók:

60 dkg pisztráng, 4 db burgonya, 2 dl tejföl, 1 ek. petrezselyem, 1 ek. metélőhagyma, 1 ek. kapor, 2 ek. bazsalikom, 1 ek. kapribogyó, 4 db fekete olívabogyó, 1 db paradicsom, 1 tk. szemes zöld bors, 3 db citrom, 60 g fűszervaj, 2 ek. repceolaj, só, bors, alufólia.

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába...
Alufóliában sült gyümölcs
HOZZÁVALÓK:

1,5 dl szőlőlé
2 szegfűszeg
1 kávéskanál friss gyömbér (reszelt)
2 sárgahúsú őszibarack
1 körte
2 füge
2 sárgabarack (aszalt)
2 darabka fahéj
12 szőlőszem
1 tojásfehérje
margarin




ELKÉSZÍTÉS

A szőlőlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, beledobjuk a szegfűszegeket...
Banános-mandulás torta
HOZZÁVALÓK:

1 kész (25 dkg) leveles tészta
1 tojássárgája
1 narancs
1 citrom
2,5 dl édes fehérbor
7,5 dkg cukor
1 rúd fahéj
4 banán
2 evőkanál narancsdzsem

A mandulás krémhez
1 tojás
1 tojássárgája
7,5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
7,5 dkg mandula (őrölt)
1 kávéskanál kukoricakeményítő
...
Boros gyümölcskompót
HOZZÁVALÓK:

3 körte
3 alma
1 birsalma
1 citrom (leve)
1 citrom
1,5 dl fehérbor
10 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A körtéket, az almákat és a birsalmát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhé...
Budwig-krém
HOZZÁVALÓK:

8 kávéskanál rizs
8 kávéskanál olaj
24 szem mogyoró
2 citrom
2 alma
4 kis banán
20 dkg sovány fehér sajt

A díszítéshez
almagerezdek
mogyoró



ELKÉSZÍTÉS

A rizst és a mogyorót finomra daráljuk, a citromok levét kinyomjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük, húsuk...
Brokkolis, rizses csirke
Hozzávalók 4 személyre:

1 erős paprika, 1 piros húsú paprika, 40 dkg brokkoli, egy csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis konzerv ananász, 2 csirkemellfilé, 2 tasak gyorsrizs, 1 ek. vörösborecet, 8 ek. szójaszósz, 2 ek. méz, 5 ek. olaj, 5 dkg földimogyoró, 1,2 dl húsleves (kockából), 2 ek. vágott petrezselyem.

Előkészítés:

A zöldségeket megtisz...
Cseresznyekompót fagylalttal
HOZZÁVALÓK:

40 dkg cseresznye
fél csokor friss mentalevél
20 dkg barna cukor
5 dl fagylalt



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk, kimagozzuk. Egy lábasba fél liter vizet öntünk, beleszórjuk a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd 2 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a cseresznyét, és a mentalevel...
Dinnyés-narancsos jégkása
HOZZÁVALÓK:

60 dkg görögdinnye
10 dkg cukor
2 evőkanál narancslé
1 evőkanál narancsvirág-víz

A díszítéshez:
mentalevelek
narancsgerezdek



ELKÉSZÍTÉS

A dinnyét megmossuk, a magokat kiszedjük. A dinnyehúst a cukorral, a narancslével és a narancsvirág-vízzel turmixoljuk. A pürét tálba öntjük, és kb. 2 ...
Egzotikus habostorta
HOZZÁVALÓK:

1 kész piskótatorta
15 dkg egzotikus gyümölcskonzerv
3-3 banán, kivi és narancs
1 ananászkonzerv
10 dkg kis kockákra vágott aszalt vagy cukrozott gyümölcs
4 evőkanál likőr
6 dkg cukor
1 liter főzőtejszín

A habhoz:
5 tojásfehérje
10 dkg porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A friss gyü...
Fahéjas almamorzsa
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:

3 zöldalma
6 evőkanál cukor
9 dkg liszt
11 dkg vaj
őrölt fahéj
a sütéshez vaj és liszt



ELKÉSZÍTÉS

Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, a húsukat nem túl vékonyra felszeleteljük. Egyenletesen elosztjuk egy kivajazott, kilisztezett négyszögletes t...
Grillezett kalács nektarinnal
HOZZÁVALÓK:

1 kalács
4 dkg margarin
1 kávéskanál őrölt fahéj
3 evőkanál cukor
4 szelet (1 cm vastagra vágva) kalács
2 nektarin



ELKÉSZÍTÉS

A margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kisz...
Gyömbéres körte csokihabbal
HOZZÁVALÓK:

2 citrom
4 cm-es gyömbér (darabka)
4 vilmoskörte
10 dkg kristálycukor

A habhoz:
18 dkg fehér csokoládé
1,5 dl tejszín
1 tojássárgája
3 tojásfehérje
2 dkg porcukor
8 cl whisky



ELKÉSZÍTÉS

A citromok héjából hosszú szalagokat kanyarítunk, a levüket kinyomjuk. A gyömbért...
Gombafejek rántva
Gombafejek rántva

Hozzávalók: fél kiló gomba, 2 tojás, 10 deka morzsa, 5 deka liszt, só, 1 csomó zöldpetrezselyem, zsír a kisütéshez.
A szép válogatott gombafejeket megtisztítjuk, jól megmossuk, lecsurgatjuk, és tiszta ruhával szárazra törüljük. Közvetlen a bundázás előtt megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, és zsömlemorzsába márt-juk, és így bundázzuk. Bő, fo...
Sertéskocsonya
Sertéskocsonya

Hozzávalók: 1 kiló kocsonyahús (fej, köröm, bőrös csülök). Mivel ezek a részek csontosak, személyen-ként 20-25 dekát számítunk belőlük. 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 10-15 szem egész bors, 1--2 cseresznyepaprika, só.
A megtisztított fejet, lábat, körmöt célszerű gázlángon jól átperzselni. A perzselés célja kettős: részben a vágóhídi forrázá...
Tojáslepény parasztosan
Tojáslepény parasztosan

Hozzávalók: 8 tojás, 1 deci tej, 8 deka füstölt szalonna, 15 deka nyers burgonya, 2 deka vöröshagyma, törött bors, só.
A füstölt szalonnát apró, egyenletes kockákra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk. Töpörtyűjét kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk. Ezután zsírjában a szép apró, egyenletes kockákra vágott burgonyát puhára és pirosra sütjü...
Csőben sült harcsa
Csőben sült harcsa

Hozzávalók: 80 deka, vagy 1 kiló harcsa, 1 deci fehérbor, egy kis citromhéj, citrom leve, 50 deka főtt burgonya. A mártáshoz: 5 deka vaj, 5 deka liszt, 2 deci tej, 1 deci tejszín, 3 tojássárgája, 5 deka reszelt sajt.
Megtisztítjuk a halat, lehúzzuk a bőrét, egyenlő szeletekre felvágjuk, majd megsózzuk és félretesszük. Jól kivajazott tűzálló porcel...
Vese, velővel
Vese, velővel

Hozzávalók: 2 sertésvelő, 2 sertésvese, 6 deka zsír, 4 deka hagyma, só, törött bors, kevés pirospaprika.
A veséket kettévágjuk és kiszedjük erezéseit, majd egészen vékony szeletekre vágjuk.
A velőt megtisztítjuk hártyáitól, és ugyancsak megvagdaljuk apróra.
Ezután felaprítjuk a hagymát, és zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vesét, és gyor...
Töltött sertésdagadó
Töltött sertésdagadó

Hozzávalók: 80 deka sovány sertésdagadó, 2 zsömle, másfél deci tej, 2 tojás, 5 deka gomba, 8 deka zsír, 3 deka vöröshagyma, kevés törött bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, só.
A sertésdagadót megmossuk, tiszta ruhával megtörölgetjük, majd a két réteg közé az egyik oldalon úgy szúrunk be, hogy nagyobb nyílást kapjunk anélkül, hogy valahol az oldalát...
Töltött káposzta
Töltött káposzta

Hozzávalók: 50 deka savanyú káposzta, 8 középnagyságú káposztalevél, 30 deka darált sertéshús, 10 deka darált füstölt hús, 6 deka rizs, 12 deka reszelt vöröshagyma, 4 deka zsír, 4 deka liszt, 1 gerezd fok-hagyma, 1 kávéskanálnyi pirospaprika, só, törött bors, 1 deci tejföl.
A kétféle darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, 8 deka pirított reszelt ...
Meglepetés dinnye
HOZZÁVALÓK:

30 dkg eper
20 dkg málna
2 kivi
20 mazsola
2 fehér húsú őszibarack
14 mentalevél
1 citrom (leve)
4 kis sárgadinnye
4 evőkanál cukor



ELKÉSZÍTÉS

Az epret megtisztítjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A málnát is megtisztítjuk. A meghámozott kiviket felkarikázzuk, majd mindegyik karikát ke...
1 2 3 .............80 81 ......121 122 ......160 161 162 
Címkék: burgonyákat alaposan, szőlőlét felforraljuk, mandulás krémhez, birsalmát meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, citrom héját, levét kinyomjuk, mogyorót finomra, citromok levét, almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, csokor újhagyma, zöldségeket megtisz, cseresznyét megmossuk, dinnyét megmossuk, magokat kiszedjük, pürét tálba, kalácsszeleteket mindkét, nektarinokat megmossuk, citromok héjából, levüket kinyomjuk, szép válogatott, bundázás előtt, részek csontosak, megtisztított fejet, perzselés célja, vágóhídi forrázá, füstölt szalonnát, szép apró, veséket kettévágjuk, velőt megtisztítjuk, sertésdagadót megmossuk, egyik oldalon, kétféle darált, főtt rizzsel, epret megtisztítjuk, nagyobbakat kettévágjuk, meghámozott kiviket, cseresznyekompót, kalácsszeleteket, zöldpetrezselyem, narancsgerezdek, gyümölcskonzerv, sertéskocsonya, gyümölcskompót, csirkemellfilé, szegfűszegeket, megtörölgetjük, felszeleteljük, ananászkonzerv, zsömlemorzsába, középnagyságú, felkarikázzuk, sertésdagadót, négyszögletes,
© 2013 TVN.HU Kft.